Laptop

Quad core i7 laptop met 1 extra SSD

De nieuwe Quad Core i7 laptop is beschikbaar en ik was bij het gerucht al super enthousiast, waarna ik er meteen al een gereserveerd heb bij BTO. Ik heb hem binnen en ben nu nog enthousiaster. Het is een 14 inch NON glare performance laptop, natuurlijk in full HD en dit wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe videokaarten, de IRIS Pro 5200 Ubook, geschikt voor gamen, videobewerking en fotobewerking. De koeling werkt uitstekend, dit komt door een magnesium behuizing en de zogenoemde Intel Hyperbaric Cooling susteem, de temperatuur blijft hierdoor altijd onder controle.

Vriendelijke prijs voor de Quad Core i7

xxxx

De prijs vind ik goed, moet ik zeggen. Eerder vertelde ik al dat een PC samenstellen meestal flink wat kost, maar bij BTO is dit absoluut niet het geval. Ik heb een extra geheugen erbij laten plaatsen met 1 extra SSD. De 14CL16 ondersteunt de mSata SSD, zo kunnen er meerdere SSD’s op het moederbord geplaatst worden en is er dus altijd ruimte, zo heeft de processor een dubbele kern en valt er een grote winst te halen op de ultieme snelheid van de laptop. Een laptop met paardenkracht, zo kan je wel zeggen. De intel Turbo Mode zorgt dat de kloksnelheid wordt verhoogt, van ongeveer 3.20GHz. Je hoort het al, ik ben laaiend enthousiast. Ik ga mij nu vooral richten op videobewerking en heb zeker een extern geheugen nodig, maar met de videokaarten in mijn nieuwe laptop heb ik echt een enorme voorsprong, vooral wanneer je dit vergelijkt met mijn oude laptop. Dit oude paard kan weinig meer aan, het geheugen lijkt opgebrand te zijn, zo noem ik het altijd maar. Wel nog handig om er bij te houden, gewoon voor algemeen surfen en dergelijke.

x xx