Geen categorie

Wat kost een beton cire wc?

De kosten voor een beton cire aanrechtblad zijn erg verschillend. Dit hangt erg af of je veel verschillende kleuren gebruikt of één enkele kleur. Wil je verschillende patronen in je aanrechtblad of juist niet? En wil je een standaard stijl of juist je eigen draai eraan geven? Dit hangt er allemaal vanaf, dus ook hoe duur het wc betonlook wordt. Ook hangt het er vanaf hoe groot je aanrechtblad is. Hoe groter het blad, hoe duurder het wordt. Een gemiddelde prijs voor een aanrechtblad van beton cire ligt ongeveer tussen de 90 euro en de 140 euro per vierkante meter.

Welke materialen zitten in een beton cire pakket?

Als je zelf aan de slag gaat met beton cire, dan heb je wat benodigdheden nodig. Je kan het materiaal los kopen of als een samengesteld pakket. Deze pakketten zijn ongeveer 185 euro incl. BTW. In zo’n pakket zit onder andere: een primer, de beton cire basislagen, beton cire finishlagen, presealer en een PU coating (toplaag). Je begint met de primer, die zorgt voor een goede hechting met de ondergrond. Daarna komen de basislagen. De basislagen zijn grove beton cire pasta die twee keer in dunnen lagen opgesmeerd worden. Als je kleur wilt toevoegen, dan doe je dat in deze stap. Dan komen de finishlagen. Dit is fijne beton cire pasta die ook twee keer in dunne lagen worden opgesmeerd op het wc betonlook . Als je hebt gekozen voor een kleur, dan doe je ook hier weer kleur toevoegen. De presealer zorgt voor een goede hechting met de toplaag (coating). Als laatste komen de twee componenten coating erop. Deze zorgen ervoor dat de beton cire krasbestendig en waterdicht worden.

Waar op letten prijsindicatie beton cire

Om een prijsindicatie te kunnen geven, bespreek je dit met je stukadoor of de winkel waar je het materiaal koopt. Vaak als je de oppervlakte van de ruimte waar de beton cire op komt bekent is, kan er een goede prijsindicatie gegeven worden. Verder hangt er vanaf in welke ruimte de beton cire komt, komt de beton cire op de wastafel, wordt het een wc betonlook of mooie tegels? Verder hangt er vanaf hoe dik de beton cire wordt, in welke kleur, hoeveel vierkante meters, komen er nog extra’s bij, etc. Voor 19 euro per vierkante meter kan je het zelf doen. Mocht je het door een stukadoor willen laten doen, dan kost het je meteen al flink wat meer.