Financieel

Xbrl conversion tool

Het gebruiken van xbrl conversion tool pakt soms goedkoper uit dan overstappen op een nieuwe systeem. Een deel van de bedrijven dat xbrl rapportages moet aanleveren kiest dan ook vaak voor xbrl conversion tool.

Wat is xbrl conversion tool?

Om goed uit te leggen wat xbrl conversion tool is moeten we eerst uitleggen wat xbrl is. Xbrl is een computertaal dat ontwikkeld is voor het delen van financiële gegevens. Het is ook een open standaard wat inhoud dat er geen licentiekosten voor betaald hoeven te worden. De xbrl conversion tool is een programma waarmee andere soort bestanden omgezet kunnen worden naar xbrl.

Verschillende soorten software

Elke bedrijf maakt gebruik van een ander soort software voor het samenstellen van financiële gegevens en rapporten. Dit maakt het onderling uitwisselen van informatie moeilijk. Xbrl is hier de oplossing voor omdat de informatie meteen te lezen. De oplossing is dan ook het probleem. De meeste bedrijven gebruiken nog steeds hetzelfde software en overstappen is vaak te duur. Wat ze wel kunnen doen is hun bestanden converteren naar xbrl met een xbrl conversion tool. Hiervoor kunnen ze terecht bij verschillende software leveranciers dat xbrl conversion tool leveren aan bedrijven en instellingen. Voor meer informatie kun je de volgende websites bezoeken.